Návštěva v restauraci je v pocovidové a inflační době luxus. Nejlépe ušetříte, když nebudete do restaurací vůbec chodit, ale pokud přeci jen neodoláte, mám pro Vás pár užitečných i výstředních možností. Tak „s chutí“ do čtení.
Omezte návštěvy v restauraci
Jednoduché. Spoustu peněz ušetříte, když do restaurace půjdete pouze dvakrát týdně a nikoli každý den. Váááu, teď jsem objevil ameriku. Začněte volně. Vynechejte třeba jenom pátek. Žádné extrémy, postupně si vybudujte návyk.
Berte si jídlo s sebou
Co si budem, jakmile si v restauraci sednete, dáte si kromě jídla i pití, polévku, možná kávu a zákusek na závěr. Ušetříte tím, že si necháte jídlo zabalit s sebou. Pravděpodobně Vám naúčtují poplatek za krabičku, ale ve výsledku by to mělo být levnější než káva, zákusek, polévka a pití dohromady.
Objednávejte si rozvoz
Ušetřit peníze za jídlo v restauraci lze i pomocí rozvozu. Prostě si objednejte na některé z rozvážkových služeb nebo přímo v restauraci. Pokud uděláte hromadnou objednávku s kolegy z práce, podělíte si náklady na dopravu a voilá, chechtáky ušetřené.
Vynechejte polévku
Nutričně je polévka k ničemu a přitom stojí dost. Ve většině případů je to voda, to si raději objednejte vodu z kohoutku, ta by měla být zdarma. Polévka dneska stojí skoro třetinu ceny hlavního jídla. Když vynecháte polévku, určitě ušetříte peníze a navíc čas, protože Vám jídlo přinesou dřív. A čas jsou peníze, jak víme.
Vyberte si polední menu
Během obědů má většina restaurací v nabídce polední menu, které by mělo být cenově výhodnější. Otázkou zůstává, zda není cena vykoupena menší porcí. Nicméně ušetřit v restauraci určitě lze, když si vyberete z menu oproti standardní nabídce.
Neobjednávejte si alkohol, kafe ani sladké nápoje
Já do restaurace chodím kvůli jídlu. Nejlépe kvůli jídlu, které si nemohu uvařit doma sám. Třeba indickou. Ale jako pivo, víno, kafe nebo kofolu, to všechno si mohu koupit levněji v obchodě a dát si doma „kdykoli“. Proč tedy neušetřit peníze v restauraci vynecháním položek s nejvyšší marží?
Nechoďte do restaurací a vařte si doma
Co k tomu dodat. Já chodím do restaurace jenom u příležitostí – narozeniny, oslava nebo setkání s přáteli po delší době. Je to pro mě vzácný okamžik. Možná i díky vyšším cenám jídel v restauraci je pro mě každá návštěva cennější. Více si jí vážím. Neberu to jako samozřejmost a zároveň mě to donutilo hodně si vybírat. Když už jdu do restaurace, jdu do kvalitní, kde je příjemná obsluha a dobré jídlo.